top of page

Łukasz Konik SERwuje. Placuszki dyniowe z Serem Korycińskim Swojskim, miodem i truskawkami.

Łukasz Konik Ambasadorem Marki Zarzeccy! To dla nas ogromna radość, że nasze sery zdobyły serce Łukasza. Dlatego gotujemy dla Was wspólnie kilka przepysznych dań, abyście mogli zobaczyć w jak kreatywny sposób można w kuchni wykorzystać Ser Koryciński Swojski Zarzeccy.



Kolejny odcinek to...


Danie na słodko. Pyszne placuszki dyniowe z Serem Korycińskim Swojskim, miodem i truskawkami. Szybkie i niezwykle efektowne danie, doskonałe na śniadanie. Ser Koryciński Zarzeccy kupicie m.in. w Biedronce, Carrefour (Polska Gościna), Stokrotce czy Auchan. Dynię piżmową lub puree z dyni kupisz przez cały rok w popularnych marketach.


Składniki:


120 g Sera Korycińskiego Swojskiego Zarzeccy

200 g puree z dyni

100 g truskawek

2 jaja

150 g mąki pszennej

1 łyżka miodu

2 łyżki masła klarowanego


Truskawki przygotuj do dekoracji na sam koniec, a resztę składników dokładnie wymieszaj.


Na dobrze rozgrzaną patelnię wrzuć masło klarowane, a kiedy się rozpuści dodawaj placuszki na patelnię. Jeden placek to jedna łyżka stołowa. Smaż placek po ok. minucie z każdej strony, wykładaj na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru masła.


Gotowe danie wyłóż na talerz. Pokrój truskawki na połówki, połóż na placki, a całość polej odrobiną miodu... Mmmm, pyszne!


Smacznego!


15 wyświetleń

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page