top of page

Sałatka z arbuzem, miętą i serem korycińskim

Pyszna sałatka przywołująca smaki lata i wakacji.


CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 min

ILOŚĆ PORCJI: 1


SKŁADNIKI:

> arbuz, ok. 20-30 kosteczek

> Ser Koryciński Swojski naturalny, z czarnuszką lub kozieradką, ok. 6-10 kosteczek

> 2 łyżki posiekanej świeżej mięty

> 3 łyżki soku z cytryny

> 1 łyżka miodu


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Z arbuza usuń pestki, włóż do salaterki, dodaj Ser Koryciński Swojski (naturalny, z czarnuszką lub kozieradką).

Posyp posiekaną miętą i polej sokiem z cytryny wymieszanym z miodem.

Dodaj szczyptę świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Mmmm... Pycha!






44 wyświetlenia

Comments


bottom of page