top of page

Kanapka z bekonem, pomidorem i serem korycińskim

Super pożywna kanapka do szkoły, pracy lub na wycieczkę. Dużo smaku i energii na dobry dzień!


CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN

ILOŚĆ PORCJI: 1


SKŁADNIKI

> pieczywo razowe - 2 kromki

> boczek w plasterkach - 2 sztuki

> majonez - 2 łyżeczki

> Ser Koryciński Swojski Zarzeccy - gruby plaster

> pomidor - gruby plaster

> ser parmezan - 30 gramów

> cebulka - posiekana

> rzerzucha lub szczypiorek - garść

> sól i pieprz - do smaku


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


KROK 1.

Pieczywo opiecz delikatnie w tosterze

i posmaruj majonezem. Na jednej kromce ułóż ser koryciński, zrumieniony na patelni boczek oraz pomidora. Posyp drobno pokrojoną cebulką oraz rzeżuchą lub szczypiorkiem,

solą i pieprzem. Przykryj drugą kromką

i lekko dociśnij.



KROK 2.

Zjedz z rozkoszą




84 wyświetlenia

Comments


bottom of page